Cheesecake med jordgubbar

En saftig och god tårta för ca 8-10 personer, beroende på hur tårtsugna dem är.

Ingredienser
3 dl skalad och skuren rabarber (ca 200 g)
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm (t ex marsànkräm)
2 färdiga tårtbottnar
1 l jordgubbar
200 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelatinblad (går bra med 4st också)
1/2 l blandade färska bär till garnering

1.Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackning. 2.Lägg i ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bre på rabarber-och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen. 3.Snoppa och mixa jordgubbarna släta. 4.Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten. 5.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt 2?4 timmar. 6.Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.
image172

Kommentarer
Postat av: Kina

usch, rabarber? Det låter lite läskigt :S
Men du, prova lägg ut receptet på sånna goda marknadsgodis du vet.. Dem nougat! Eller har du gjort de? Vi måste prova baka de hemma nån gång. Många kg socker va? hahaha.. mums ;)
// Syrran Kina

2007-09-18 @ 09:48:22
Postat av: Cina

Låter mums..den tar vi ♥.
Hittat några vettiga recept i dom gamla böckerna?
Kram.

2007-09-18 @ 11:12:46
Postat av: Dewdrops

Kina: jag vill nog inte lägga ut det här, nåt hemligt recept måste man ju ha ;-P har inte kollat igenom receptet så noga, men visst kan vi baka det hemma nån gång :)
Cina: ärligt talat så har jag inte kollat igenom dem så noga, men ska kika på det nån dag. se om jag hittar något att baka från dem. ska baka småkakor i skolan när jag kommer tillbaka från praktiken, så vi får se vad jag gör för något då :) tack så mkt för böckerna iaf. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback