Tittare

Tycker det är himla synd.. tittade hur många besökare jag haft idag, från olika IP-adresser.. å jag ska inte säga hur många.. men varför e det inte nån av alla dem som kollar in min blogg här som kommenterar nåt, skriv en liten rad till mig för jissunamn, jag bits inte..  =) skulle va himla kul om ni skrev en liten rad till mig. då förgyller ni min dag extra.

Citronpaj

Citronmarängpaj

Pajdeg:
2½dl vetemjöl
3/4dl florsocker
100g smör
1äggula
ev. 2msk kallt vatten

Citronkräm:
1gelatinblad
rivet skal och pressad saft av 1citron
1dl socker
½dl majsstärkelse. tex Maizena
1äggula
35g smör

Maräng:
2äggvitor
1 1/4dl florsocker

Pajdeg: Hacka ihop mjöl, florsocker och smör till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop degen. Tillsätt ev. vatten om degen är för smulig. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Låt stå i kylen ca 30min. Sätt ugnen på 200oC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10min. Låt svalna.

Citronkräm: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp citronskal, citronsaft, socker och 3/4dl vatten i en liten kastrull. Rör ihop majsstärkelse, äggula och 3/4dl vatten till en redning. Vispa ner den i kastrullen. Låt krämen småkoka på svag värme i ca 2min tils den blivit tjock. Rör om hela tiden. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i kastrullen så att det smälter. Låt krämen svalna. Häll den i pajskalet och ställ i kylen att stelna ca 1timme. Sätt ugnen på grill, 250oC.

Maräng: Rör ihop äggvitor och florsocker i en kastrull. Värm blandningen på svag värme till ca 50o. Häll över i en bunke. Vispa tills marängen har kallnat och blivit tjock. Bred ut den på citronpajen. Gör gärna mönster med en gaffel så att det blir små taggar. Sätt in pajen i övre delen av ugnen ca 1min. Passa noga! Låt pajen svalna. Sikta över lite florsocker ocxh strö över rivet citronskal. Garnera gärna med frukt och bär.

Jag lägger in bild när jag gjort det. (vi har ju en digitalkamera nu) Funderar på att göra den senare idag. =)

Äntligen

Nonstop chocolate cookies ca 24st

125g margarin
3dl socker
2ägg
2tsk vaniljsocker
4½dl mjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
1tsk salt
1påse nonstop

Sätt ugnen på 175oC.
Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker med en elvisp till en krämig smet.
Rör ner bakpulver, salt kakao och mjöl, blanda till en seg massa.
Klicka ut 1msk smet på ungefär 2plåtar med bakplåtspapper på.
Placera ett par nonstop i varje kaka.
Grädda i 15min.

kaka2

Nu ni

Äntligen har tummarna åkt ut.. haha! =) Nästan iaf. Jag ska lägga upp bilderna på kakorna så ni får se. Men kan inte lägga upp receptet än, för att jag sitter på en annans dator. Men det är väl lugnt? Det kommer så småningom.

Här är det precis uttagna från ugnen. Akta det är varmt!
kaka

En ensam kaka på bild.


Och så klart en bild på min och Richards söta lilla gosse! Världens sötaste..
eller vad säger ni?
tiger

Kallt idag

Även om inte det är så mycket på termometern -3.0oC, men när man väl är ute det är då det känns som 20 minus, nästan ialla fall bara för att det blåser så fruktansvärt mycket hela tiden. Jag har ännu inte fått tummarna ur r*ven och fixat in bilderna från kakorna jag gjorde i förrår. Ah, kris snart ju, men jag känner inte lust till nånting just nu. Känns som om jag börjar bli sjuk, jätteförkyld och ont i halsen och även nästan hela kroppen är öm. Hm, är det nån sjuka som kommer nu då? Vill inte! Men men, man får väl kurera sig med att dricka varmt honungsvatten och hålla sig i sängen, eller sitta i soffan med täcket om sig och glo på en film. Ett väldigt bra tips faktiskt. Man blir ompysslad då med. Haha =)
förkyld Ja det får väl va allt för stunden. Ska se när jag orkar lägga upp bilderna på kakorna, ska även lägga in receptet med till Er.

ξ Ha det så fint ξ

Sorry

Nu är det såhär, söten kom idag och plockar med vår dator så jag kommer lägga upp bilder på kakorna imon istället. Känner inte att jag har tid till det nu.. Men tror inte ni blir ledsna.. eller? =)
Jaja, på återseende!

Nonstopkakor

Idag har jag bakat för fullt, eller nästan iaf. Mamma ville bli överraskad med nått nybakat.. hehe =) Så självklart ställer jag upp och bakar. Det är ju det roligaste jag vet. Så jag gjorde några chokladkakor, ska smaka som kladdkaka fast utan det kladdiga och så är det nonstop i. Så jag kommer lägga upp bilder på dem senare, har ju lånat en kamera så ni får se vad jag gör för gott. Har ju inte smakat dem än så jag kan inte säga hur dem smakar, men jag säger att smeten smakade väldigt gott iaf... hehe =)



Vi har skickat efter en dator, äntligen! Den här dumburken vi har nu är så seg och skärmen hoppar fram och tillbaka, eller skärmen hoppar inte, men bilden gör det. =) Men vi har iaf beställt från ett
företag på internet, allt från burken, innehållet och till och med en skrivare, är rätt så bra och ha om man ska skriva ut ett arbete eller ett CV tex. Så nu står det tre stora lådor på golvet här i rummet, väntar på min sötnos som kommer imon och fixar ihop den. Ska bli kul. =) Ska även bli blond idag, ska ju snart på kryssningen och då måste jag se lite vettig ut i min skalle. Måste ju se likadan ut som jag gjorde på bilden jag skickade till dem, eller hur Mia?

Nej det var väl allt för stunden, som sagt bilder på kakorna läggs upp senare idag så håll utkik.
ξ Ha det kanon idag! ξ

Search Pet

Jag hittade en sida på internet, jag gjorde detta bara på skämt. En kul grej, så ni får inte ta det så allvarligt =)
Här är adressen till min Search Pet, kan vinna biljetter till Melodifestivalen om många röstar på min filur.
Tack för mig.

Underbar musik

Har upptäckt en ny grupp, sett deras senaste video på mtv flera gånger. Så underbart skön musik. Gruppen jag pratar om är rockbandet Hinder, och låten är såklart Lips of an angel. Om ni inte hört den så gå in här. Har även börjat lyssna på My Chemical Romance och Billy Talent. Min musiksmak är verkligen varierande, alltså jag lyssnar på allt från House till Emo. Lite konstigt, hehe. Men det är svårt att hålla sig till just en musikstil, som min lillasyster tex lyssnar på, ja jag kan inte alla namn men det är i stil med Dimmu Borgir, (om det nu stavas så) till Christina Aguilera. =) Det kallar jag blandad musiksmak.

hinder
Sångaren Austin Winkler från gruppen Hinder.

Det var nog allt för denna gången. Mer om allt å ingenting kommer väl upp nångång snart igen. =)

Enligt GI-metoden

Jag hittade lite recept i min pärm som jag gjorde i skolan en gång, alla gjorda enligt GI-metoden. Värt att prova. =) Alla är jättegoda och hur enkelt som helst att göra.

Smal Moccadessert 4st

20st kaffebönor
4dl kesella
2tsk fruktsocker
1tsk kakao

Tillagning:

Krossa kaffebönorna. Blanda kaffebönor, fruktsocker och kesella.
Fördela i portionsvis i glas, Pudra över kakao, garnera med hela kaffebönor.
Servera.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 150
Kolhydrater: 5 g
Protein: 10 g
Fett: 10 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 13 E%
Protein: 26 E%
Fett: 61 E%



Jordgubbs- och rosenbladsallad 4st

6dl jordgubbar
20st rosenblad, eller 1 obesprutad ros
2msk grovrivet apelsinskal
0,5dl färskpressad apelsinsaft

Tillagning:
Skölj rosen, apelsinen och jordgubbarna.
Skiva jordgubbarna, riv apelsinskal, plocka av fina rosenblad.
Blanda alltsammans och pressa över lite apelsinsaft .
Servera.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 42
Kolhydrater: 9 g
Protein: 1 g
Fett: 5 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 90 E%
Protein: 6 E%
Fett: 5 E%



Apelsinsallad med mörk choklad och valnötter 4st

4st apelsiner
30g mörk choklad (85%)
12st valnötter

Tillagning:
Skala och skär apelsinerna i bitar. Hacka mörk choklad och krossa valnötterna grovt.
Blanda allt tillsammans.
Servera.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 150
Kolhydrater: 16 g
Protein: 3 g
Fett: 9 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 42 E%
Protein: 7 E%
Fett: 51 E%



Fruktsallad i kardemumma och rooibostemarinad 4st

1st apelsin
1dl jordgubbar
1dl hallon
1st päron
6st torkade aprikoser
Te:
2påsar rooiboste
4dl vatten
0,5tsk kardemumma

Tillagning:
Koka upp vatten och låt Rooibosteet*) dra ett par minuter, tillsätt kardemummakärnor.  Hacka frukten och häll över det varma teet med kardemumma, låt dra ytterligare ett par minuter.
Servera i glas med sked.
*Rooibosbusken växer inte någon annanstans än i Cedarbergen i Sydafrika där kombinationen av sandjord och klimat är de bästa. Khoisanfolket, Sydafrikas urbefolkning utvecklade jäsningsproceduren av rooibosbuskens bark som ger rooibos sin speciella milda smak och vackra röda färg.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 170
Kolhydrater: 15 g
Protein: 6 g
Fett: 4 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 36 E%
Protein: 54 E%
Fett: 10 E%



Hör gärna av Er hur det gick och vad Ni tyckte om det. =)

Softar

Sitter vid datorn och lyssnar på Gigi D'Agostino. Världens bästa artist! Om ni inte hört något från honom så har ni verkligen missat något. Så underbart bra =) En låt som ni borde lyssna på som är en av hans bästa är Silence, eller Welfare. Om ni inte hittar dem så får ni gärna skriva till mig så kan jag skicka över dem på något sätt, allt för att sprida hans musik! =) Ni kan ju även söka på youtube och hitta hans musik där. Lyssna och njut. =P
d'agostino
Lägger upp en bild på han så ni får se hur han ser ut.

ξ Ha en underbar dag allihopa ξ

Chokladtårta

Chokladhjärta de luxe

Botten:

300g riven mandelmassa
3 ägg
1 apelsin, rivet skal och pressad saft

Glasering:

½dl vispgrädde
100g mörk blockchoklad

Garnering:

chokladpraliner och/eller tryffel
  

Tillagning

Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).

Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.

Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

tårtan


Alla hjärtans Dag

Har hittat ett recept nu som jag tänkte dela med mig till Er nu lagom till Alla hjärtans Dag.

Valentinhjärtan ca 16 st


Ingredienser:

5dl vetemjöl
0,75dl socker
200 g margarin
1 äggula

Fyllning:

ca 1½dl vaniljkräm eller Kesella vanilj

Garnering:

1½dl florsocker
ca 1½msk vatten
2-3 droppar röd karamellfärg
hallon

Tillagning

Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut 8 hjärtan av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria. Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det. Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna. Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade

hjärtan
 
  
  
Ha en trevlig Alla hjärtans Dag allihopa
  

Update

Dags att göra ett inlägg nu.. det var ett tag sen.. jag orkar inte skriva flera stycken varje dag, känns som om jag har bättre saker för mig, fast egentligen har jag kanske inte det.. men det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Har sökt jobb på Sjölands, väntar på svar.. sökt även på Glitter här i stan, kommer få svar inom 4veckor stod det. Så det är väl bara att vänta och se. Om jag inte får något av dem vet jag inte vad jag ska göra, vill ha ett jobb.. är så mycket som jag skulle göra då. Gå med i Motiva, träna där i alla fall 2 gånger i veckan. Skulle vilja göra så mycket, men man får väl vänta. Nånting jag ska göra är att lägga undan en viss summa pengar varje månad (om jag kan), till nånting som bara mina närmaste vet vad det ska gå till. =)


Ska ringa 24shop imon och klaga, har väntat 2veckor nu på mina pengar för den där förbaskade kabeln.. men inte kommer dem. Ska hota att gå till konsumentombudsmannen, se om det hjälper! Får väl hoppas på det. Även om det inte är mycket pengar jag ska få tillbaka så är det ändå principen. Ni förstår?

Ska snart färga mitt hår.. jag har just nu nån rödbrunaktig färg med ganska mycket utväxt, inte för snyggt alltså, så jag ska få min naturliga hårfärg igen och bli kallad dum blondin varje gång jag gör nåtgot som nån "normal" inte skulle gjort. Ni som är blonda vet väl vad jag menar?

Har även haft så fruktansvärt ont i handleden denna helg, eller nästan hela veckan fast nu i helgen var det värst, fingrarna svullnade upp så jag kunde inte få av mig mina ringar när jag skulle sova. Sen nu har jag skavsår från bandaget jag haft på mig inatt, ser ut som jag skurit mig flera gånger på handleden.. uuh! Tycker att det är jättekonstigt. Jag brukar få sån värk ibland och så håller den i sig kanske några dagar. Vet inte varför jag får sånt ens? Denna gången var lite annorlunda med, för nu är jag helt avdomnad uppe på handen, ni vet som när man vart hos tandläkarenoch haft bedövning så känner man knappt att man tar på kinden tex.. så känns det på handen. Vet nån vad det kan vara? Kanske bara någon muskelinflammation? Jag vet inte..

Nej nu får det nog vara bra, har inte så mycket mer att skriva. Kommer uppdatera så fort jag orkar och har tid. Om jag hittar ett gott recept på internet eller någonstans så skriver jag in det här med. Ska leta upp en smarrig efterrätt nu till hjärta  Alla hjärtans Dag =)  hjärta
Även om inte jag ska fira den nåt speciellt så kan jag ju ändå dela med mig av livets godheter.. hehe!

ξ Ha en underbar dag ξ

Listor

Hittade en sida hos min underbara syster Mari. Var bara tvungen att göra en till mig med.. hehe =)

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[ ] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[ ] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[x] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 18 poäng


Min manliga sida:
[ ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ ] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[ ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av Slitz?
[ ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[ ] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 5 poäng.

Gud va skönt att veta att man är mer kvinnlig än manlig, hehe! =)

Rolig fakta om mig

[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson. (beror på hur tidigt)
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[ ] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.

Fredrik å Filip

Min mamma ringde mig på mobilen idag och berättade om en sak som stod i tidningen.. jag blev ganska överraskad.. ni kan läsa om vad jag menar här.
Ni kanske tycker jag är löjlig som tycker det är häftigt, men eftersom dem skulle vart här och spelat in förra säsongen, men dem som skulle vara med från Blekinge ångrade sig i sista minuten, för dem ville inte förlöjliga sig i tv. Så det är ganska tufft ändå. Men dem kunde valt en roligare person.. hehe! ursäkta till er som känner honom. Men han är lite speciell, så ja, han kanske passar in i programmet iaf =)
Haha, jaja, det var väl allt jag tänkte på just nu. Återkommer annars om det är nåt annat.

ξ Tack för mig ξ

Gaffelkakor

Hittade ett väldigt gott recept på gaffelkakor.. var hur länge som helst jag åt dem. Åt alltid dem när jag var liten. Detta är dock ett nyttigare recept, inte så söta som original kakorna är.

Det blir ungefär 50st, beroende på hur stora man vill ha dem.

Gaffelkakor
200g margarin (mjölkfritt för allergiker)
4msk socker
1½dl havregryn, gott med fiberhavregryn
3dl mjöl


Blanda smör och socker. Tillsätt resten. Rulla till bollar och tryck ut på plåt iklädd bakplåtspapper med en gaffel. Grädda mitt i ugnen, 200oC i ca 10-12minuter.

Mjölkfria våfflor

Ingredienser
150 gram mjölkfritt margarin
1,5 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
3 äggvitor
mjölkfritt margarin att smörja våffeljärnet med.
Smaksätt ev. med rivet skal av 1 st apelsin.

Rör matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggulorna, tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, tillsätt vattnet. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten.
Smörj våffeljärnet och grädda våfflorna ljusbruna.

Servera med Tofyline vaniljglass eller Oatly´s vaniljglass.

Jag kan rekommendera till er alla att smaka Oatly´s vaniljsås, hur god som helst! Vi köper den i min familj, även om ingen är allergisk. Det bästa är med att man behöver inte vispa den, den är redan så krämig att man trycker ut så mycket man vill ha direkt från paketet.

Sockerkaka

Jag har funderat på att börja med typ, "veckans recept" eller nåt liknande.. och alltid ha med ett recept till er allergiker.. jag vet hur jobbigt det är. Ni får gärna komma med tips om recept jag kan skriva upp här.. =) Jag är tacksam för allt jag får. Ska lägga in lite recpet redan nu som jaghittat på en sida. Länkar till den här.

Sockerkaka utan gluten, ägg och mjölk
Ingredienser
4½ dl glutenfritt mjöl (Semper fin mix)
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
1½ dl juice eller saft

Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet
Häll upp i smord sockerkakasform bröad med mjöl eller kokosflingor
Grädda i ugn 200 grader i 45 minuter. Lägg över bakplåtspapper efter 30 minuter.

Jag kan tänka mig att den blir väldigt god.
Ska leta vidare efter fler recept att lägga upp till er =)

Kaffefrestelse med marshmallows och vaniljglass

En dessert till dem som gillar kaffe =)

Kaffefrestelse med marshmallows och vaniljglass 4 portioner

Gör gärna glasskulorna i god tid. Ta fram och låt dem stå i rumstemperatur 5min innan kaffefrestelsen förbereds.

10 marshmallows
2dl starkt kallt kaffe, tex espresso
4 kulor vaniljglass
4tsk kaffelikör eller rom

Dela marshmallows i mindre bitar och lägg i små glas.
Häll på kaffe och låt stå 2-3min.
Toppa med glasskulorna och häll över likör eller rom. Servera genast!

Varm mjölkdrink - som smakar semla

Har  fått en tidning idag som jag och mamma börjat prenumerera på =) Tidningen Lagalätt. Hittade några recept där som jag måste tipsa om.

Varm mjölkdrink som smakar semla  4 glas

3st kardemummkapslar eller ½tsk kardemummakärnor
1 vaniljstång
1 liter mellanmjölk
80g mandelmassa

Stöt kardemummamn i mortel, ta bort skalet. Skär ett snitt i vaniljstången och dra ut fröna med baksidan av en kniv. Sjud mjölk tillsammans med kardemumma, vaniljfrön och vaniljstång, låt dra ca 5min.
Sila mjölken genom finmaskig sil. till sätt mandelmassa och mixa slätt med en stavmixer. Värm och häll upp i glas eller mugg och severa genast.

Tips, vilken väljer du?
1liter minimjölk ger 1g fett
1liter lättmjölk ger 5g fett
1liter mellanmjölk ger 15g fett
1liter standardmjölk ger 30g fett