Citronmousse

Ingredienser 4 portioner:
2blad gelatin
1burk (320g) lemon curd
Rivet skal av 1citron
Saft av ½citron
(2msk apelsinlikör)
3dl vispgrädde
1liter jordgubbar

image141
Så här gör du:
Blötlägg gelatinet minst 5minuter i kallt vatten.
Rör samman lemon curd, ctronskal, citronsaft och apelsinsaft i en bunke. Rör krämen pösigt.
Smaka eventuellt av med likör. Vispa grädden till mjukt skum. Inte för fast.
Blanda med krämen.
Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem i mikrougnen ca 5sekunder,
de behöver inte bli särkilt varma, bara just smälta.
Rör ner dem i krämen i en tunn stråle. Använd en slickepott för att få ut allt.
Fyll moussen i portionsskålar och sätt dem i kylskåpet tills serveringsdags. De kan lagas dagen före.
Servera med väl sköljda, söta svenska jordgubbar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback