Lakritstryfflar med muscovadosocker
Ännu mera gott hörni.. och mer kommer det nog bli idag.
Ingredienser:
240 g Fazer Ögon 70% Premium Choklad
160 g vispgrädde
40 g socker
40 g osaltat smör
muscovadosocker
söt lakritsgodis/pulver
Fazer Ögon Cacao
Gör så här:
Smält chokladen på svag värme eller i micro. Koka grädden med socker och smaksätt med smält lakritsgodis eller lakritspulver. Slå grädden över chokladen och blanda till en härlig ganache. Vid ca 35° tillsätt det vispade rumstempererade smöret. Ställ kallt över natten. Skär upp lagom stora kuber av ganachen och vänd dem sedan lite lagom ?kladdiga? i muscovadosocker blandat med kakaopulver.
Ingredienser:
240 g Fazer Ögon 70% Premium Choklad
160 g vispgrädde
40 g socker
40 g osaltat smör
muscovadosocker
söt lakritsgodis/pulver
Fazer Ögon Cacao
Gör så här:
Smält chokladen på svag värme eller i micro. Koka grädden med socker och smaksätt med smält lakritsgodis eller lakritspulver. Slå grädden över chokladen och blanda till en härlig ganache. Vid ca 35° tillsätt det vispade rumstempererade smöret. Ställ kallt över natten. Skär upp lagom stora kuber av ganachen och vänd dem sedan lite lagom ?kladdiga? i muscovadosocker blandat med kakaopulver.
Obs! Förvara alltid tryfflar på svalt och torrt ställe. Aldrig i kylen.
Kommentarer
Postat av: Sandie
Avancerat =)
Postat av: Lisa
Åh, det låter jättegott, men vart för man tag på lakritspulver?
Postat av: Christina W
Låter kanongott...men jag undrar också - laktristpulver. Var hittar man det?
Trackback