Chokladdryck

Ja nu har jag gjort den, gjorde fyra stycken till mig, Kina, mamma å pappa, hehe! Inhandlade 100g vit choklad och 100g mörk choklad.. jag kan verkligen rekommendera den med vit choklad. Så himla god va den! Det enda negativa var väl att den var så attans varm. Men det gick ändå. Väldigt söt men ändå inte. =) Men den mörka var ganska stark, smakade väldigt mycket kakao eftersom det var 70%. Skulle nog va godare med vanlig mjölkchoklad istället men om man gillar kakao så är den andra ett bra val. Hoppas att ni testar någon av dem för det kan jag verkligen rekommendera!

Det var nog allt för ikväll.. tack för mig.
ξ Over and out ξ

Chokladdryck

Hittade ett väldigt smarrigt recept på en chokladdryck, fast jag har inte smakat den men den ser ju riktigt god ut. Ska in till stan senare idag och då ska jag köpa det som behövs till den. Hittade receptet här. Där kan man hitta massa andra goda recept och tips på hur man kan göra olika saker med choklad tex. Jag är ju ett stort fan av vit choklad, det är verkligen mitt favorit godis, efter lakritsbåtar.. haha!  Ska skriva in receptet här med så ni med kan göra den om ni tycker det ser frestande ut. =P

gott

Ser ju bara för gulligt ut med hjärtanen, på den sidan kan man få tips på hur man gör just sådana hjärtan.
Receptet då:

Vit chokladdryck

(1port)

Ingredienser:

60 g Fazer Ögon Vit Choklad
2 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1/ 4 tsk vaniljsocker

Gör så här:

 

Mät upp mjölk och grädde i en kastrull, koka upp. Tillsätt hackad choklad och vanillinsocker. Rör om kraftigt tills chokladen smält. Dekorera drycken med en klick vispgrädde och chokladfigurer gjorda av Fazer Ögon Minutblock. Servera drycken varm.

Tips!
Pröva också med ljus eller mörk Fazer Ögon Choklad. Dekorera chokladen med en figur av Fazer Ögon Mörk Minutblock. Smält Minutblock i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i hörnet av påsen och spritsa ut tunna figurer i form av t ex hjärtan.


Hoppas att den blir god, kommer skriva här sen när jag väl gjort den och berättar för er om den är värd att göra.. som jag nog tror =)
ξ Ha en mumsig kväll ξ

Gottit

Nu har jag gjort kladdkaka och ätit av den också, med vispad grädde till =)
Tog i mer bakpulver än vad det står i receptet som jag skrev i förra inlägget, så kakan blev jättehög när den va i ugnen men såklart när man tar ut den sjunker den ihop direkt. Så dumt. vill ju ha en stor och fin kladdkaka för en gångs skull. Hehe =) Men det blev inget fel på den precis, slank väldigt lätt ner i magen på mig, mamma å Kina.. haha! Ja det var väl allt för denna gången. Hinner inte skriva så mkt mer just nu.

ξ Bye ξ

Kladdkaka

Ja snart ska jag nog börja på med en kladdkaka, skulle gjort det för några dagar sen men jag orkade inte då. Jag har hittat olika recept som jag ska lägga in här som är till alla allergiker och även till dem som tål allt. Och så kan man dekorera den med ett hjärta i mitten nu till Alla hjärtans dag.

kladdkaka

Originalet:

200g margarin
3dl socker
2 ägg
1½dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
1tsk bakpulver
3msk kakao

Koka upp smöret. Häll det sedan i en bunke som du häller i sockret i och blandar tills det är smält. Blanda i äggen och sist i med det torra. Grädda 25min nere i ugnen i ca 180-200g.

Kladdkaka utan ägg + mjölkfritt

150 g mjölkfritt margarin
100 g naturell tofu
2½ dl strösocker
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
eventuellt 2 msk konjak eller likör
mjölkfritt margarin och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 150 grader
Smöra och bröa en pajform
Smält margarinet. Mixa smält margarin med strösocker och tofu till en jämn smet, använd gärna stavmixer till detta moment.
Tillsätt siktad kakao, vaniljsocker och siktat vetemjöl till smeten. Vispa med elvisp tills smeten är jämn. Tillsätt eventuellt 2 msk konjak eller likör för smaksättning.
Bred ut smeten i den smörade och bröade pajformen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Kakan skall vara rätt lös när du tar ut den.
Låt svalna. Låt gärna kakan vila i kylskåpet i ett dygn innan servering, då håller den ihop bättre. Kan med fördel förvaras i frysen.

Glutenfri kladdkaka:

2 st ägg
2,5 dl socker
1,5 dl Semper Fin mix, glutenfri
4 msk kakao
100 g margarin mjölkfritt (ev sojafritt)

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop ägg och socker. Sikta i kakaopulver och mjölmixen.
Tillsätt smält avsvalnat fett.
Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i ca 30 minuter.

Fotbollstårta

Jaha, nu har man fått en beställning till =) Så himla kul! Det är samma som beställde dem andra tårtorna som jag lagt in bilder på i ett annat inlägg.. Det är den minste tror jag som fyller år och då är det den ena i familjen som är mjölkallergiker, så jag ska göra en tårta till honom. och han vill ha en fotbollstårta igen, men jag vill göra lite olika och inte ha samma hela tiden. Han ville även ha en större tårta än den han fick förra gången. Så jag ska göra en ganska stor, men ändå lagom. (Hoppas jag iaf..) Det är så att han spelar fotboll så jag ska göra loggan för hans lag på tårtan, med några små fotbollar lite överallt på tårtan. Bild kommer när jag gjort den. Dem ska inte ha den förrän mars så det dröjer ett tag till.. men jag har suttit och funderat lite på hur den ska se ut, och även letat upp loggan på internet..

loggaHällaryd står H:et för.. =)
Ska gå in till Sjölands och fråga om jag får köpa lite marsipan av Nina. =)
Det blir nog en väldigt fin tårta det..
Ja det var nog allt det jag skulle säga idag..

ξ Ha det jättebra allihopa ξ


Inget nytt

Har inte bakat på länge nu, det känns, börjar få abstinens (eller hur det stavas) hehe! Jag får väl vänta tills allt annat är uppätet, fast de gula kokosrutorna är slut, eller förresten allt jag har bakat är slut, hmm.. man kanske skulle ta och baka imon då.. har ju inget annat för mig egentligen? Har ni något tips på vad jag kan baka för något? Kanske en kladdkaka.
Förresten jag var på stan idag med Rille, Mia och Viktor.. så gick vi in på Sjölands.. hehe, självklart! Så tog vi en fika, och jag blev jätteglad när jag såg vad hon hade i bakelsekylen, kladdkaka med vitchokladmousse på! *dreglar* gud vad jag har saknat det alltså, så underbart gott! Hennes kladdkaka är helt otrolig, den slår vilket konditori som helst.. ingen gör så goda som Nina! Så därför kanske man skulle göra kladdkaka imon, var ett tag sen man gjorde det hemma med. Vem gillar inte det liksom? *drömmer bort*
Japp nu har jag bestämt mig, då vet jag vad jag har att göra imon då.. hehe! =)
Som sagt, så kan jag ju inte ta kort på mina grejor, men jag tror nog alla vet hur en kladdkaka ser ut.. haha!

ξ Over and out ξ

Chokladpajen

Har fått en förfrågan om receptet på chokladpajen jag gjort.
Så här får ni det =)

Chokladpaj        Ugn 200C


Deg:
3dl vetemjöl
125g smör/margarin
2msk socker
1 äggula

Fyllning:
3 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten (finns att köpa i vanlig mataffär)
2½dl mjölk
100g choklad, ljus eller mörk
1msk kakao
2 äggulor
2msk socker
1tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde

1. Smula fettet i mjölet. Tillsätt socker och gulan. Arbeta snabbt samman degen och låt vila kallt en stund.
2. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform. Grädda bottnen tills den är gyllenbrun, ca 20minuter mitt i ugnen.
3. Koka upp mjölk, choklad och kakao. Vispa samman gulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner lite av den kokande chokladmjölken i äggsmeten och häll tillbaka det i grytan.
4. Värm krämen till kokpunkten under vispning (alltså tills det nästan bubblar), men det får inte koka. Ta grytan ifrån värmen.
5. Krama vattnet ur gelatinbladen och häll ner dem i chokladblandningen och vispa tills de smält. Låt smeten bli kall, rör om då och då i den.
6. Vispa grädden till skum (nästan hårt vispad) och blanda ner i den kalla krämen. Fyll pajskalen med krämen, ställ in pajen i tex kylskåpet för att stelna. Garnera gärna med vispad grädde. (Mycket gott)



Hoppas att det smakar bra! Berätta gärna vad du tyckte om den sen när du gjort den =)

Mjölkfritt+ gluten

Har ett recept på jättegoda chokladbollar som jag fått av två klasskompisar, länkar till den enas blogg här, dem gjorde det i skolan.. åh gud så gott! Kan ätas av dem som inte är allergiker också.. helt underbart goda!

Mjölkfria chokladbollar

250g mjölkfritt margarin
2dl strösocker
2½tsk vaniljsocker
7½dl havregryn (kolla på påsen om det är glutenfritt, om ni vill ha glutenfria bollar)
1-1½msk kakao
5msk kaffe

Blanda allt ordentligt så det inte finns några smörklumpar kvar (för vem gillar det?) Rulla till små eller stora bollar och sen i antingen cokos eller pärlsocker. Ätas direkt eller om man kan vänta, in med dem i kylskåpet så dem stelnar till lite. =)

Fler recept kommer efterhand.

Gula cokosrutor

Tänkte skriva in receptet på dem gula cokosrutorna jag skrev om i ett inlägg... hoppas att ni kommenterar efter att ni gjort dem och säga vad ni tyckte. =)

Gula cokosrutor

4 ägg
4dl socker
2½dl ljummet vatten
5dl vetemjöl
4tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt de övriga ingredienserna. Grädda i en pappersklädd långpanna ca 15minuter i 175C.

Glasyr

200g margarin (kan bytas ut mot mjölkfritt om man är allergisk)
2 äggulor
2½dl socker
4msk vaniljsocker

Häll ner allt i en kastrull och låt det kokas tills allt smälter, var försiktig så du inte bränner det, socker bränns väldigt lätt om man inte rör ofta. Häll allt över den kalla kakan. Strö på rikligt med cokos. Skär sedan kakan när den är kall i så stora rutor man vill ha.

Bon apetit!

Lussebulle

Jag måste bara lägga upp en bild på en lussebulle Nina gjorde, hon som äger Sjölands konditori i Karlshamn alltså =) På kanelbullens dag gjorde hon jättestora kanelbullar, och nu till lucian gjorde hon jättestora lussebullar, den som är på bilden är som fyra normalstora lussebullar. Var ganska jobbigt att äta upp den, jag och pojken delade på den.. hehe! =) Men lätt att man köper det igen nästa vinter och höst till kanelbullens dag!

lussebulle

Ser den inte god ut? Hehe!



I helgen gjorde jag jättegoda kakor, har ju tyvärr ingen digitalkamera så jag har inga bilder på den, men det är i alla fall Gula kokosrutor. Mycket gott, påminner lite om "Kärleksmums", "Snoddas" eller vad ni nu kallar dem. Fast dessa är inte så höga, och dem är vita, smakar ganska mycket socker och ägg, men det är bara gott tycker jag. Igår kväll så gjorde jag även en Rabarberkaka, smakade ganska mycket knäck. Vet inte varför men det kan nog ha varit nötterna, var som en knäckig glasyr ovanpå. Jag och min lillasyster tycker inte om rabarber så jag gjorde halva kakan med och den andra halvan utan. men det var gott det med. Skulle nog funka med hallon i. Står i receptet att man kan ha vilken frukt eller vilka bär som helst. Bara fantasin som sätter stopp. =)
Det var nog allt som jag hade att skriva just nu ialla fall.

ξ Ha en bra dag ξ

Beställningstårtor

Jag har äntligen laddat upp bilderna på tårtorna som jag gjorde till min granne. =)
Den första är en micrad chokladtårta:

tårta

Jag har dekorerat med tre rosa rosor och lite stjärnfrukt. har även chokladströssel på som man kan se om man kollar noga.

Den andra tårtan är en dajmtårta:

tårta

Även den har jag dekorerat med rosor och stjärnfrukt och även strött hackad dajm runt kanterna. Fråga gärna efter receptet.
Lägger även in en närbild a´la Rille =) (ni som känner han vet vad jag menar)



Den tredje tårtan är en prinsesstårta, den ska föreställa en krona som ligger på den, den skulle stå upp, men som ni ser så ser den inte så rolig ut, kristyren smälte ihop, vet inte varför, den var jättebra innan?

tårta

Den fjärde tårtan jag gjorde till dem är en fotbollstårta, som ni nog ser. Han som skulle ha den är laktosintolerant, så jag har gjort den helt fri från laktos.

tårta

Tycker den är himla fräck =) Blev väldigt nöjd med tårtorna, vi gjorde en dajmtårta hemma en dag för att se hur den smakade, har liksom fått beställning på just den tårtan många gånger, hehe! och jag förstår dem, den är helt underbart god!

Jag gjorde även en "provtårta" för att se om det blev bra att göra dem i formarna jag hade tänkt, så jag och mamma åt upp den, så fin den blev, hihi! Stans gottegrisar, det e jag och mamma det!

Tycker den blev söt. Fick en varsin ros med. När man var liten slogs man ju alltid om vem som skulle få rosen på tårtan. Hehe! =)



Ringde även till det där företaget om min com-kabel och dem skickar en ny, om inte den funkar heller ger dem pengarna tillbaka. Så det var ju juste. Jag skulle även slänga den "gamla" så slipper jag lägga pengar på att skicka iväg den, så det var snällt av dem. Hoppas bara att den nya funkar bättre.. annars vet jag inte vad jag ska göra. Min storebror sa att com-port är dött.. men vad gör man om saker är billigt och man har inget jobb? Då e det självklart att man letar efter det billigaste stället. Eller är det bara jag som är snål? Jag vet inte, men det löser sig nog!

ξ Over and out ξ






Nyårstårta

Min mamma fyller år på nyårsafton så då gjorde jag självklart en tårta till henne.. =) En lite annorlunda moussetårta, den är inte som den jag la upp den 17/1. Denna är gjord av bara choklad! botten, två olika mousse, ljus och mörkchoklad.. helt underbart god. På tårtbottnarna skulle man hälla starkt kaffe, jag gillar inte kaffe, men detta var en god kombination faktiskt. Kan verkligen rekommendera den till er chokladälskare! Jag dekorerade även tårtan med tre rosa rosor med svarta blad (hade ingen grön) men det blev ju bra ändå, eller vad tycker ni? Lite annorlunda. Sen köpte jag små sockerkulor, silvriga och guldiga som jag strödde på så fint över, hehe! Dessa var inte lika jobbiga att äta som dem vanliga stora sockerkulor som man hade innan på tårtor. Finns verkligen massa fina dekorations "saker" både blommor, kulor och hjärtan mm. Tycker jag är bra! =)

tårta

Visst ser den god ut? Hehe..  Ni får gärna fråga efter recepten på mina saker jag lägger upp här, eller om det är nåt recept ni behöver som jag kanske har. Delar gärna mina recept till er!
Ikväll kommer jag nog även lägga upp fler bilder på tårtor som jag har på pojkens dator. Jag fick lite beställningar på fyra tårtor av grannen som de skulle ha till ett kalas. Var himla kul, sen efter det fick jag mer beställningar av en som var på kalaset och fikade. Gillade min Dajmtårta. =) Hihi. Bilder kommer antingen ikväll eller imon. Beror på om jag orkar eller inte. hehe =)

Kollade igenom mina bilder som jag lagt upp på datorn från min förra mobiltelefon. Måste bara visa er min och pojkens sötaste katt! Han ser lite knasig ut på bilden bara för att han luktar precis när jag fotar honom, tycker den är söt =)

tiger luktar

Söt va? hehe =)

ξ Tack och hej för mig ξ

En födelsedagstårta till

Min svärmor skickade en bild på en tårta jag gjorde till min pojkvän när han fyllde 21år. Tack Cina =) Denna tårtan gjorde jag i skolan och det är en helt vanlig prinsesstårta fast den ser lite annorlunda ut. Den dagen han fyllde år hade jag ett litet tema, den bilden som är på tårtan, Biohazard ville han tatuera in på överarmen, så han fick ett presentkort på People Tatoo i Karlskrona så han kunde göra den. Tycker jag va snällt av mig =)

tårta

Kanske inte den snyggaste tårtan jag gjort, men ganska häftig. Man ser att den inte e proffsigt gjort, hehe! Men jag var stressad den dagen. Svart marsipan med grönt märke. Min lärare sa att han tyckte det skulle va så, men det ska ju vara gul bakgrund och svart märke. Men han trodde jag menade gruppen Biohazard och dem har tydligen dessa färgkombinationerna. Dumma Jens! =/
Lägger även upp en bild på hur tatueringen blev, om det är nån som är nyfiken

tatoo

Inte så tokig va? Väldigt snygg tycker jag, han som gjorde den, han är väldigt duktig =)



Har även hittat en telefon jag vill ha, eller rättare sagt två olika, har svårt att välja, men dem kostar ju en hel del så plånboken säger ifrån. Men antingen Motorola razr v3i, eller Motorola razr d&g.. skitsnygg! men kostar ju därefter. Nästan 3500, har inte riktigt råd att lägga ut så mkt p en telefon som ändå inte har så mkt finesser i sig, men den v3i kostar runt 2000-2300 och har massa roliga saker =)
Men jag vill ju ändå hålla mig till samsung eftersom jag har lärt mig deras menyer och att skriva meddelande är det svåraste som finns när man har ny modell.. iih!

Moussetårta

Lägger här upp en bild på en tårta jag gjorde när jag praktiserade på Sjölands konditori, den är till min pojkvän då han fyllde 22 år =) Det är en moussetårta med smak av mörkchoklad och blåbär. Helt underbart god kombination. Tycker jag iaf =) Jag dekorerade med lime för att det är himla fint att ha det på en tårta, jag la även vita chokladpinnar, guldiga sockerkulor och så fick Nina göra en röd bil. Bilen ska representera hans röda Saab han har. Smart va? =)

tårta


 
Har inte fått tag på dem med com-kabeln heller, dem har telefontid mån-tis, 10-12. Illa att jag ringer på en onsdag, får vänta en hel vecka! Men det löser sig nog. Ska bara komma ihåg att ringa nästa vecka med, jag vet ju hur jag e med minnet, blir bara värre å värre för varje dag som går, läskigt! =/

ξOver and outξ

Attans

Jag beställde en com-kabel till min telefon så jag skulle kunna lägga över bilderna på mina marsipanfigurer så ni skulle få se dem. Idag fick jag den, superglad blev jag. Kopplade in den när jag kom hem till Rille, funkade det? Nej. Vad är det för fel på min telefon, eller är det fel på kabeln, ska ringa dem imon och se vad dem säger, jädrans skit. Men om det är fel på telefonen så vill jag ju inte skicka iväg den eftersom då försvinner allt jag har på den, och då är det ingen mening att ha en usb, eller en com-kabel, för då finns ju inte bilderna iaf. Gud jag blir så deprimerad. Men vi får se vad dem säger imon, jag uppdaterar er när jag pratat klart med dem. Och förresten, förpackningen den kom i, slängde jag i soptunnan så den kan jag inte använda att skicka tillbaka kabeln i, för den luktar spya.. uuh! Så då får jag köpa en på posten för 30spänn. Vill jag det? Nej! Buhu.. vill ha ny telefon. Är det nån som vill sälja en samsung för en billig peng? Hör av er isånna fall till mig. =/ Ska kika lite på blocket med se vad folk har att erbjuda.

ξTack för migξ

Rätt tufft va?

Hittade en sida på internet med bilder på figurer som folk har gjort av socker, japp ni läste rätt.. socker! Så himla häftigt ju, eller vad tycker ni? Lägger in bilder på två olika "figurer" så ni får se hur det ser ut, ni som inte sett sånt innan.

sockerarbeten

sockerarbeten

Jag länkar sidan
här så ni kan gå in och kolla på fler av deras sockerarbeten. Finns även bilder på bröllopstårtor och vanliga födelsedagstårtor.

Kommer göra ett inlägg med bilder på mina marsipanfigurer som jag gjort när jag praktiserade på Sjölands konditori i Karlshamn. Folk som beställde figurer på sina tårtor fick jag göra, var tydligen chef över marsipanen där.. himla kul  =)

ξHa en trevlig kväll allihopaξ

Pajen + Mina naglar

Har fått bilderna från Mia nu på min underbara paj, så tänkte lägga upp dem här så ni får se den, och om ni vill ha receptet är det bara till att skriva er mailadress så skickar jag det gärna. =)

Här hällde jag i chokladsmeten i pajen

168073-5

Här är den i sin helhet

168073-6

Här har jag skurit upp en bit och hällt på mellangrädde, (som är väldigt svår att vispa) ser det inte gott ut?

168073-7

Och så har jag såklart en bild på mina naglar efter att Mia hade fixat dem

168073-8

Hoppas att ni är nöjda med bilderna.. =)

Ha en underbarkväll allesammans

Dagen som gått

Idag har det varit en ganska lugn dag, som vanligt egentligen, men det är väl för vädret, blåser å regnar hela tiden. Och sen till sommarn ska det bli rekordvärme.. något att längta till eller?
Min storasyster har fixat fransk manikyr till mig, snyggt blev det, brukar inte annars göra iordning mina naglar. Nu e jag fri från jobb (änsålänge) så nu får jag fixa med naglarna, men om det bli att stoppa ner fingrarna i degar igen, då blir det att klippa av dem å aldrig ha nagellack eller något sådan mer.. *iih*

Jag har även som ni märker, skaffat mig en blogg, tänkte, alla andra har ju en, så varför inte jag med? jag har alltid velat ha namnet "cakesofheaven" till nånting, så det var ett bra tillfälle då ju.. =) sitter å försöker lära mig hur det funkar, å vart allting ligger, Mia visade mig när hon gjorde det, så jag fattade inte så mkt då, men jag har en bra partner på andra sidan skärmen (msn) som hjälper mig om jag får problem.. eller hur Mie? hehe. Hjälp kan nog behöva i framtiden, eller imon kanske.. vet aldrig när jag glömmer bort allt.

har även gjort en chokladpaj idag, helt underbart god blev den, fast alla andra säger att den blev kvalmig och mättande, men god säger jag som älskar allt som har med choklad att göra. kommer lägga upp bild på pajen, min syrra har bild på den i sin kamera så jag får vänta tills hon kommer hem å laddar över den å skickar den genom msn. fråga gärna om receptet. jag delar gärna med mig av det goda. =)
och om ni har nåt gott recept får ni gärna dela med er av det till mig.

sitter nu vid datorn och äter chips och tar det lugnt, väntar på att det ska bli lördag så jag kan träffa min miele, som heter Richard =)    Io ama mio Richard.. så det så.

nu ska jag nog gå ock lägga mig, ska upp tidigt imon å göra mig iordning. kalas imon, äta smörgåstårta å va allmänt trevlig, som jag annars alltid är =)

ξ tack å adjö! ξ

Välkommen

Här är mitt första inlägg i min blogg som handlar om det goda som livet har att erbjuda, alltså bakverk ;-)
Här publicerar jag tre bilder på födelsedagstårtor jag gjort.

Första tårtan gjorde jag till min pojkväns syster



Nästa är en tårta jag gjorde till min syster när hon fyllde 19



Den sista var till min pojkvän då han fyllde 19




Kommentera gärna
=)