Zabaionemousse

Ingredienser 4pers.
4 äggulor
4 msk socker
4 msk söt sherry
1 blad gelatin
5 dl vispgrädde 38%
Pynt
färsk Legro-mynta

Tillagning
Dela upp äggen i vitor och gulor och spara dem. Vispa äggulorna med socker och söt sherry. Koka blandningen i ett vattenbad i 5 min.
Mjuka upp gelatinbladen och tillsätt dem i äggulorna. Låt blandningen svalna.
Vispa grädden och äggvitorna separat. Vänd försiktigt ner både äggvitor och grädde i smeten.
Sätt moussen i frysen i 1 timma.
Garnera desserten med mynta och årstidens frukt.
image114











Visst ser den god ut?

Kommentarer
Postat av: Mari

*förtvivlad* sluta fresta! :-P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback