Dajmtårta
Här kommer det då =)
Dajmtårta
Maräng:
100g nötkärnor (lättrostade)
3 äggvitor
2dl socker
Glass:
3 äggulor
½dl florsocker
4dl vispgrädde
2 dubbeldajm
Garnering:
Krossad dajm och frukt eller kakao
Rosta nötterna lätt i en torr, het stekpanna. Hacka dem. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare en stund. Rör ner nötterna.
Häll marängen i en form med löstagbar kant. Helst ca 25-30cm/diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 45 min i 150C. Låt svalna.
Vispa äggulor florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Krossa dajmbitarna och blanda ner dem i smeten.
Häll glassmeten på marängen och bred ut den jämnt.
Frys tårtan minst 5 timmar. Ska den stå längre (tex över natten) lägg en bit plastfolie över)
Dekorera med dajm och frukt eller sikta kakao över tårtan innan den serveras.
Tack så mycket! =)
Anonym: Varsågod.. hoppas att den blir bra =)
MUMS med daim =) MUMMA!!!!
Din gottegris! ;-)