Chokladpajen
Har fått en förfrågan om receptet på chokladpajen jag gjort.
Så här får ni det =)
Chokladpaj Ugn 200C
Deg:
3dl vetemjöl
125g smör/margarin
2msk socker
1 äggula
Fyllning:
3 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten (finns att köpa i vanlig mataffär)
2½dl mjölk
100g choklad, ljus eller mörk
1msk kakao
2 äggulor
2msk socker
1tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
1. Smula fettet i mjölet. Tillsätt socker och gulan. Arbeta snabbt samman degen och låt vila kallt en stund.
2. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform. Grädda bottnen tills den är gyllenbrun, ca 20minuter mitt i ugnen.
3. Koka upp mjölk, choklad och kakao. Vispa samman gulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner lite av den kokande chokladmjölken i äggsmeten och häll tillbaka det i grytan.
4. Värm krämen till kokpunkten under vispning (alltså tills det nästan bubblar), men det får inte koka. Ta grytan ifrån värmen.
5. Krama vattnet ur gelatinbladen och häll ner dem i chokladblandningen och vispa tills de smält. Låt smeten bli kall, rör om då och då i den.
6. Vispa grädden till skum (nästan hårt vispad) och blanda ner i den kalla krämen. Fyll pajskalen med krämen, ställ in pajen i tex kylskåpet för att stelna. Garnera gärna med vispad grädde. (Mycket gott)
Hoppas att det smakar bra! Berätta gärna vad du tyckte om den sen när du gjort den =)
Så här får ni det =)
Chokladpaj Ugn 200C
Deg:
3dl vetemjöl
125g smör/margarin
2msk socker
1 äggula
Fyllning:
3 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten (finns att köpa i vanlig mataffär)
2½dl mjölk
100g choklad, ljus eller mörk
1msk kakao
2 äggulor
2msk socker
1tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
1. Smula fettet i mjölet. Tillsätt socker och gulan. Arbeta snabbt samman degen och låt vila kallt en stund.
2. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform. Grädda bottnen tills den är gyllenbrun, ca 20minuter mitt i ugnen.
3. Koka upp mjölk, choklad och kakao. Vispa samman gulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner lite av den kokande chokladmjölken i äggsmeten och häll tillbaka det i grytan.
4. Värm krämen till kokpunkten under vispning (alltså tills det nästan bubblar), men det får inte koka. Ta grytan ifrån värmen.
5. Krama vattnet ur gelatinbladen och häll ner dem i chokladblandningen och vispa tills de smält. Låt smeten bli kall, rör om då och då i den.
6. Vispa grädden till skum (nästan hårt vispad) och blanda ner i den kalla krämen. Fyll pajskalen med krämen, ställ in pajen i tex kylskåpet för att stelna. Garnera gärna med vispad grädde. (Mycket gott)
Hoppas att det smakar bra! Berätta gärna vad du tyckte om den sen när du gjort den =)
Kommentarer
Postat av: Anonym
tack så mycket :) absolut, ska tala om hur den blev sen :)
Postat av: amanda
tack så mycket :) absolut, ska tala om hur den blev sen :)
Postat av: Jonna
å det ser gott ut! :)
Kram / Jonna
Postat av: Dewdrop
Jonna: ja den e väldigt god med =) bara att skriva av receptet å göra den hemma =P
Trackback