Sakna
Älska
Timbaland feat. OneRepublic - Apologize
Gud vad jag älskar den låten!
Vilken ras tillhör du?
Läs HÄR om artikeln.
Sött
Tårtbakande
Lägger in en bild här på en tårta jag är ganska (läs väldigt) nöjd med, en typiskt barntårta.
Shiiiiit
- Jag har gömt och skyddat mig själv alldeles för länge. Nu vill jag visa mig orädd även om jag vet att min kropp väcker avsky, säger hon till italienska Vanity Fair.
Det jag kan tänka mig att hon vill "uppnå" eller hur man ska förklara är att verkligen visa hur allt kommer gå om man inte tänker sig för. Det är ju bara att kolla på vilken run-way som helst, från ca 5år tills idag, vilken skillnad det är på tjejernas kropp, alltså vikten. Alla blir bara mindre och mindre. Jag vet inte om jag ska lägga in en bild på henne, eftersom många kanske mår väldigt dåligt av att se den bilden, men ni som är intresserade kan ju gå in Här. <-- Känsliga människor varnas för otäcka/upprörande bilder!
Lägger in en annan bild på en modell här:
Dog av anorexi: Den brasilianska modellen Ana Carolina Reston avled i november 2006, 21 år gammal. När hon dog vägde hon knappt 40 kg.
Vart är världen på väg egentligen. Vad tycker du om allt det här? Skriv gärna och berätta.
Massa bilder..
Ha en bra kväll. Ska snart äta mat, så sen blir det kanske att ta lite lugnt framme tvn, är ruggigt trött, går som jag aldrig har gjort förr. Ca 1timmes promenad om dagen, och då är inte tiden jag går och står i bageriet inräknat. Fy tusan vad trött i benen och framförallt i svanken jag är. Men det blir nog bättre efter några dagar när man "lärt" kroppen att jag kommer gå såhär mycket och så länge under en tid. Kolla gärna in stället där jag praktiserar på, deras hemsida, massa häftiga saker jag kommer att få vara med om och lära mig. Tårtverkstan.
Uppdaterat
Ska gå och lägga mig nu, en stor dag imorgon. Åker till Stockholm 18.25 från Kalline/Ronneby till Arlanda. Ska bli himla roligt, bo hos min mormor och hennes man i 6veckor. Är väldigt spänd över detta.. men känns himla kul och komma bor härifrån ett litet tag. Men väldigt tråkigt att åka bort från killen så länge, men får se om jag kommer hem någon gång eller om han kommer upp till mig en helg. Ja vi får se hur det blir med det och även hur mycket tid jag har över till att blogga, ska ut på lite utflykter när jag inte är och praktiserar, så man har något att göra hela tiden, ska även ut och gå ofta med mormor.. behöver få upp min kondition.. flåsar som en hund när jag gått upp för trapporna hemma.. haha! Och det är inte många trappsteg kan jag ju säga.. Får se hur det går med mina ben bara, kanske håller några veckor. Ska kolla på tvn nu och sen ska jag gå och lägga mig, upp ganska tidigt ändå eftersom man ska hinna äta innan man åker iväg, och man ska ju vara på flygplatsen 1timme innan flyget går så 17.30 ungefär får man ju vara där.. usch!
Ajdå
Sagan om sanden och stenen
Vid ett tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil.
Den senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden: "Idag fick jag en örfil av min bäste vän".
De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de bestämmer sig för att bada.
Den som fått en örfil tidigare, håller på att drunkna men hans vän räddar honom. När han kommit till sans igen, skriver han på en sten "I dag räddade min bästa vän mitt liv".
Den som givit örfilen och sedan räddat sin vän frågar: "När jag skadade dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig skriver du på en sten, varför?"
Den andra svarar: "När någon skadar oss skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det. När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan sudda ut det."
Lär dig att skriva dina skador i sand och dina glädjeämnen på sten.
Muffins
75g smör/margarin
3 ägg
3dl strösocker
3½dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
1dl kakao
2tsk bakpulver
1½dl vispgrädde
Fyllning:
1 paket chokladfromage
Glasyr:
30g rumsvarms smör
50g färskost
2½dl florsocker
1½msk kakao
1½ avskylt bryggt kaffe
Ugn 200 grader
1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ner matfett och grädde. Blanda väl med försiktiga tag.
2. Fördela smeten i formar till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
3. Gör chokladfromagen enligt förpackningen.
4. Glasyr: Rör samman mat fett, färskost florsocker och kakao till en slät kräm. Tillsätt lite kaffe i taget tills det blir en bredbar konsistens.
5. Skär av locket på muffinsen. Spritsa ut chokladfromagen och sätt på locken. Bred ut glasyren på locken.
Klart!
Dessa ska jag göra i skolan någon dag. Men det blir inte förrän vecka 45. För på söndag flyger jag till Stockholm, ska nämligen praktisera där i 6veckor. Ska vara på Tårtverkstan om det är någon som undrar =)
Så det kanske inte blir så mycket uppdateringar här, men ska göra mitt bästa. Ha en trevlig helg allesammans.
Lakritstryfflar med muscovadosocker
Ingredienser:
240 g Fazer Ögon 70% Premium Choklad
160 g vispgrädde
40 g socker
40 g osaltat smör
muscovadosocker
söt lakritsgodis/pulver
Fazer Ögon Cacao
Gör så här:
Smält chokladen på svag värme eller i micro. Koka grädden med socker och smaksätt med smält lakritsgodis eller lakritspulver. Slå grädden över chokladen och blanda till en härlig ganache. Vid ca 35° tillsätt det vispade rumstempererade smöret. Ställ kallt över natten. Skär upp lagom stora kuber av ganachen och vänd dem sedan lite lagom ?kladdiga? i muscovadosocker blandat med kakaopulver.
Cheesecake med jordgubbar
Ingredienser
3 dl skalad och skuren rabarber (ca 200 g)
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm (t ex marsànkräm)
2 färdiga tårtbottnar
1 l jordgubbar
200 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelatinblad (går bra med 4st också)
1/2 l blandade färska bär till garnering
1.Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackning. 2.Lägg i ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bre på rabarber-och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen. 3.Snoppa och mixa jordgubbarna släta. 4.Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten. 5.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt 2?4 timmar. 6.Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.
Tigerkaka
Tigerkaka 175C
50g smör
1 ½dl mjölk
2 ägg
2dl socker
3dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2msk kakao
1msk vatten
Smaksättning
2tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron/apelsin.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, sen häll ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken och vispa till en jämn smet. Häll 2/3 av smeten i en välsmord och bröad form. Häll i kakaon och sen vatten i smeten som är kvar och blanda runt, sen ringla ner det i formen så det bildar ett mönster. Drag ev. med en gaffel den mörka smeten så det bildar ett marmorerat mönster i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40min i 175C.
Tips-tips
Idag har vi gjort mycket roligt i skolan, tex en "tårta" som är smaksatt med hallon och vanilj, sprejad med mörk choklad och är även dekorerad med en blomma i mörk choklad och blad i choklad. Bilder hittar ni HÄR. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker.
Nu ska jag sova, ha en bra kväll och en bra dag imorgon.