Enligt GI-metoden

Jag hittade lite recept i min pärm som jag gjorde i skolan en gång, alla gjorda enligt GI-metoden. Värt att prova. =) Alla är jättegoda och hur enkelt som helst att göra.

Smal Moccadessert 4st

20st kaffebönor
4dl kesella
2tsk fruktsocker
1tsk kakao

Tillagning:

Krossa kaffebönorna. Blanda kaffebönor, fruktsocker och kesella.
Fördela i portionsvis i glas, Pudra över kakao, garnera med hela kaffebönor.
Servera.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 150
Kolhydrater: 5 g
Protein: 10 g
Fett: 10 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 13 E%
Protein: 26 E%
Fett: 61 E%



Jordgubbs- och rosenbladsallad 4st

6dl jordgubbar
20st rosenblad, eller 1 obesprutad ros
2msk grovrivet apelsinskal
0,5dl färskpressad apelsinsaft

Tillagning:
Skölj rosen, apelsinen och jordgubbarna.
Skiva jordgubbarna, riv apelsinskal, plocka av fina rosenblad.
Blanda alltsammans och pressa över lite apelsinsaft .
Servera.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 42
Kolhydrater: 9 g
Protein: 1 g
Fett: 5 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 90 E%
Protein: 6 E%
Fett: 5 E%



Apelsinsallad med mörk choklad och valnötter 4st

4st apelsiner
30g mörk choklad (85%)
12st valnötter

Tillagning:
Skala och skär apelsinerna i bitar. Hacka mörk choklad och krossa valnötterna grovt.
Blanda allt tillsammans.
Servera.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 150
Kolhydrater: 16 g
Protein: 3 g
Fett: 9 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 42 E%
Protein: 7 E%
Fett: 51 E%



Fruktsallad i kardemumma och rooibostemarinad 4st

1st apelsin
1dl jordgubbar
1dl hallon
1st päron
6st torkade aprikoser
Te:
2påsar rooiboste
4dl vatten
0,5tsk kardemumma

Tillagning:
Koka upp vatten och låt Rooibosteet*) dra ett par minuter, tillsätt kardemummakärnor.  Hacka frukten och häll över det varma teet med kardemumma, låt dra ytterligare ett par minuter.
Servera i glas med sked.
*Rooibosbusken växer inte någon annanstans än i Cedarbergen i Sydafrika där kombinationen av sandjord och klimat är de bästa. Khoisanfolket, Sydafrikas urbefolkning utvecklade jäsningsproceduren av rooibosbuskens bark som ger rooibos sin speciella milda smak och vackra röda färg.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 170
Kolhydrater: 15 g
Protein: 6 g
Fett: 4 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 36 E%
Protein: 54 E%
Fett: 10 E%



Hör gärna av Er hur det gick och vad Ni tyckte om det. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback