Chokladtårta

Chokladhjärta de luxe

Botten:

300g riven mandelmassa
3 ägg
1 apelsin, rivet skal och pressad saft

Glasering:

½dl vispgrädde
100g mörk blockchoklad

Garnering:

chokladpraliner och/eller tryffel
  

Tillagning

Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).

Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.

Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

tårtan


Kommentarer
Postat av: Mari

Åhhhh YUMMY!!
Baka till MIG! :-D

Postat av: Stina

mmm va gott!! :)

2007-02-12 @ 18:37:30
URL: http://stinalee.blogg.se
Postat av: anna

gud vad ni frestas med chokoladen

2007-02-12 @ 20:07:19
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: Dewdrop

Mari: ja om du köper en hjärtform och lite praliner till mig så kan jag göra den till dig.. helt klart =)

2007-02-12 @ 23:25:41
URL: http://cakesofheaven.webblogg.se
Postat av: Dewdrop

Stina: ja det ser ganska gott ut iaf.. =) får man ju testa nån gång.. hehe

2007-02-12 @ 23:26:14
URL: http://cakesofheaven.webblogg.se
Postat av: Dewdrop

Anna: ja men det ska man ju, man kan aldrig få för mkt av choklad.. eller vad säger du? hehe

2007-02-12 @ 23:26:41
URL: http://cakesofheaven.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback