Så fel det kan bli ibland

Kollade runt lite på olika sidor på internet så hittade jag olika bilnamn som dem har fått döpa om bara för att namnen passar ju inte alla länders språk, som tex: en av Toyotas bilmodeller hette Celica Tsunami. Ni kan nog förstå själva varför dem bytte namn, eller hur?
Ett annat bilmärke som även fått byta namn på sin ena modell är Honda´s modell Fitta. Hur bra låter det då? Men det byttes till Honda Jazz istället. Chevrolet Camaro betyder räka på spanska. Ford´s "Mercury Mystique" fick byta namn bara för att det låter så likt engelskans "mistake". Illa eller vad? Så nu heter den Ford Mondeo istället.
Porsche 911, ingen höjdare efter 11september 2001. Toyota Auris trodde tillverkarna betydde "guld" men det betyder faktiskt öra på något språk. Toyota MR2 uttalas på franska som svordomen "Merde" och på svenska, typ jävlar då ju.. hmm, inte bra det!
Brittiska Leyland döpte en buss till Titanic, vem vill åka med den?

image79
Toyota Celica Tsunami

Kommentarer
Postat av: Mari

Det är inget köptvång på det, de vill bara locka dit folk att fortsätta handla sen, upptäcka vilken bra grej det är å så :-)

Postat av: UmmaGumma

Fick nys om din blogg via din syster - och Jippi sa jag när jag klev in här!
Jag har ett litet tårtdilemaa förstår du och jag undrar om du kan hjälpa mig? Tänkte jag en hyffsat enkel, smarrig, frisk och "intesågräddig" tårta till min födelsedag men har kört fast med recepten. Tycker alla är FÖR traditionella och vill ha något med en liten "tvist". Har du något tips?

2007-04-16 @ 21:52:18
URL: http://ummagumma.blogg.se
Postat av: Lisa

usch, dåliga namn på bilarna.

2007-04-16 @ 21:53:03
URL: http://liiiisaa.blogg.se
Postat av: Elizabet

Vilken snygg bil;)

2007-04-16 @ 22:18:09
URL: http://Elizabet.blogg.se
Postat av: Dewdrop

Lisa: ja verkligen.. men det är nog svårt att komma på namn osm passar i alla länderna.. =P

2007-04-17 @ 23:31:43
URL: http://cakesofheaven.webblogg.se
Postat av: UmmaGumma

Jag har spanat runt lite i din blogg och hittade ett gammalt inlägg du skrivit angående en chokladmoussetårta (http://cakesofheaven.webblogg.se/190107151309_nyrstrta.html#comment). Den såg ju läskigt god ut!!! Och även Daimtårtan (inte den till påsken utan den andra) såg kalassmaskig ut med. Jag skulle HEMSKT gärna ha receptet på dom! :D Om det går för sig får du gärna maila dom till mig. Kram!

2007-04-18 @ 17:53:02
URL: http://ummagumma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback